Za skupine koje se u sklopu svojeg zanimanja bave hranom i prehranom

 Što je zdrava hrana? Koje sve kriterije nutritivne vrijednosti mora zadovoljiti zdrava hrana?Što su to hranjive tvari u hrani? Koje su hranjive tvari u hrani? Što su makronutrijenti? Što su mikronutrijenti? Pojedinosti o svakom nutrijentu. Što su to slobodi radikali i antioksidansi? Što su to dodaci prehrani? Kako se dobiva energija iz hrane? Što je to zdrava i pravilna prehrana? Kako uzimati hranu? Koja su načela zdrave prehrane? Koja su načela zdravog kuhanja i pripremanja obroka?Koje sve štetne tvari možemo unijeti hranom u organizam? Kako se štetne tvari nakupljaju u organizmu i kako iz njega izlaze? Što je to toksikacija, a što detoksikacija organizma?Kako ćemo pravilnim izborom hrane te zdravom i pravilnom prehranom očuvati zdravlje? Kako ćemo otkloniti pojedine zdravstvene tegobe pravilnom prehranom? Kako ćemo smanjiti tjelesnu masu pravilnom prehranom? Koja zdrava hrana daje više energije? Sve to možete naučiti na radionici: NUTRITIVNA VRIJEDNOST ZDRAVE HRANE I PRAVILNA PREHRANA

 UPISI U TIJEKU

Program radionice 

Teorijski dio:

  1. Zdrava hrana
  2. Nutricionizam
  3. Hranjive tvari u hrani
  4. Makronutrijenti i mikronutrijenti
  5. Pravilna prehrana
  6. Toksikacija i detoksikacija organizma

Zdrava hrana u otklanjanju pojedinih zdravstvenih tegoba

Cjelovit pristup zdravom životu

 

Trajanje: 14 školskih sati.

 

Praktični dio:

  1. Slaganje jelovnika sa zdravom hranom
  2. Zdravi načini pripremanja obroka
  3. Pripremanje zdravog obroka
  4. Provođenje aktivnost

Trajanje: 6 školskih sati.

 

U program uključeno:

  • pisani materijal
  • međuobrok i piće
  • pripremljen obrok

 

Voditeljica: mr. sc. Jasna Mesarić, stručna osoba iz područja prehrane, biokemije i aromaterapije

Radionica se izvodi u 20 školskih sati, a održava se od ponedjeljka do petka od 18,00 sati do 21,00 sat.