Ako ste društvena i komunikativna osoba te volite more, plovidbu i jedrenje, pretvorite sve to u posao!

 

ZAŠTO SE OBRAZOVATI ZA DOMAĆINA/ICU BRODICE I JAHTE?

Hrvatska je po broju rezervacija i broju charter plovila vodeća charter destinacija na svijetu te pokriva čak 40 % svjetske charter flote!

Broj luka nautičkog turizma u posljednjih desetak godina uvećan je gotovo 50 %, a marina 20 % što znači da su se značajno povećali i zahtjevi za pratećim uslugama u nautičkom turizmu.

U posljednjih nekoliko godina potražnja za domaćinom/icom brodice/jahte iz godine u godinu naglo raste.

Mogućnost odlične zarade

Prema podacima Hrvatske turističke zajednice iz 2019. godine broj noćenja na charter plovilima je znatno rastao u razdoblju od 2005. do 2018. godine što ujedno ukazuje na potencijalno povećanje zapošljavanja u nautičkom turizmu.

Osposobljavanje je prilika svim osobama koje žele raditi ili već rade na brodici/jahti da steknu znanja o organizaciji i provedbi turističkog boravka gostiju na brodici/jahti, načinu komunikacije s gostima uz vježbe simulacije raznih situacija tijekom boravka gostiju na brodici/jahti te spremanju, čišćenju i održavanju funkcionalnosti brodice/jahte.

 

 

KOJE POSLOVE OBAVLJA DOMAĆIN/ICA BRODICE I  JAHTE?

Domaćin/ica brodice i jahte obavlja poslove vezane uz:

  • svakodnevno komuniciranje s gostima i poslovnim partnerima
  • organizaciju i provedbu turističkog boravka gostiju na brodici/jahti zajedno s voditeljem brodice i ostalim članovima posade
  • pripremanje, serviranje i posluživanje hrane i pića
  • spremanje, čišćenje i održavanje funkcionalnosti brodice/jahte
  • organizaciju i planiranje dana na i izvan brodice/jahte.

 

Domaćin/ica brodice i jahte je pomoćno osoblje uz skipera kapetana koji je glavna i odgovorna osoba za plovidbu brodicom/jahtom.

 

ZAŠTO UPISATI TAJ PROGRAM OSPOSOBLJAVANJA U UČILIŠTU AMBITIO?

Program osposobljavanja izvodi se putem:

redovite i multimedijske nastave (interaktivni multimedijski sustav e–učenja i nastava u učionici)

vježbi i

praktične nastave – plovidbom na brodici/jahti.

 

 

Program osposobljavanja za poslove domaćina brodice i jahte odobrilo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja u obrazovnom sektoru Turizam i ugostiteljstvo kao formalni program koji se upisuje u e-radnu knjižicu. Rješenje možete vidjeti na poveznici Rješenje MZO.

DODATNA PREDNOST PROGRAMA!

U okviru programa polaznici će dobiti i pripremu ispita za voditelja brodice B kategorije*, što im omogućava veće mogućnosti zapošljavanja, odnosno omogućava da se, osim na brodici i jahti, zaposle kao članovi posade na većim brodovima! 

 

*Ispit za voditelja brodice B kategorije polaže se u lučkim kapetanijama ili u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, u Zagrebu. Uvjerenje o osposobljenosti za voditelja brodice B kategorije izdaje se bez vremenskog ograničenja.