[vc_row][vc_column][vc_column_text]KAKO JE DOŠLO DO POKRETANJA PROJEKTA

Učilište Ambitio je kao partner  Pučkom otvorenom učilištu Kutina uspješnom prijavom na natječaj Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih – faza II sredstvima iz Europskog socijalnog fonda izradilo i pokrenulo novi i jedinstveni program osposobljavnja njegovateljica za palijativni pristup.

Osnovne informacija o projektu

Naziv projekta: E – programi stručnog usavršavanja – palijativna skrb

Naziv poziva za dostavu projektnih prijedloga: Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih – faza II (Europski socijalni fond)

Nositelj projekta: Pučko otvoreno učilište Kutina

Partneri projekta: 1. Učilište Ambitio ustanova za obrazovanje odraslih

  1. SENECTA PLUS d.o.o.
  2. Udruga KoHOM (koordinacija Hrvatske obiteljske medicine)

Ciljevi projektnog prijedloga su:

  1. Unapređenje participacije odraslih u programima cjeloživotnog učenja na području Lag-a Moslavina, grada Zagreba i Zagrebačke županije su razvijanje novih obrazovnih programa stručnog usavršavanja u rastućem zdravstvenom sektoru, razvijenih na temelju potreba poslodavaca.
  2. Osnažiti provedbene kapacitete, te stručne kompetencije nastavnika za provođenje programa obrazovanja i usavršavanja odraslih u ustanovama Pučko otvoreno učilište Kutina i Učilišta Ambitio.

Opći cilj projektnog prijedloga je da se kroz stvaranje kvalitetnih programa usavršavanja, u pružanju palijativne skrbi doprinese osuvremenjivanju i poboljšanju cjeloživotnog učenja na području LAG-a Moslavina, Zagreba i Zagrebačke županije, te Republike Hrvatske, odnosno povećanja broja osoba koji su završili program usavršavanja njegovatelja/ica za palijativni pristup i program usavršavanja medicinskih sestara za palijativnu skrb. Time bi se odgovorilo na potrebe za kvalitetnim i stručnim zaposlenicima, ne samo lokalnih poslodavaca, već i poslodavaca s područja cijele države, a nezaposlenim osobama bi se omogućilo lakši ulazak na tržište rada i njihovo zapošljavanje.

Ovim projektnim prijedlogom se u suradnji s udrugom KoHOM (Koordinacija Hrvatske obiteljske medicine) razvijaju obrazovni programi „Usavršavanje njegovateljica za palijativni pristup“ i „Usavršavanje medicinskih sestara za palijativnu skrb“, ujedno u sklopu projekta će se osposobiti 10 andragoških djelatnika za provođenje istih. Obrazovni programi će se održavati u formi e-učenja, čime se grade i osnažuju stručni, operativni i kadrovski kapaciteti ustanova za obrazovanje odraslih, to jest kapaciteti Pučkog otvorenog učilišta Kutina i učilišta Ambitio iz Zagreba.

Provođenjem projektnih aktivnosti doprinijet će se uspostavi trajnih oblika suradnje s poslodavcima, odnosno privatnim udomiteljskim domovima, te s partnerom na projektu SENECTA PLUS koji je trenutno u fazi izgradnje velikog infrastrukturnog projekta, odnosno doma za starije i nemoćne osobe u Gradu Kutini , koja je centar cijele regije Moslavine i LAG-a Moslavina. Dom će između ostalog sadržavati i palijativni odjel koji će biti u funkciji štićenicima i cijeloj regiji. Iz ovih razloga SENECTA PLUS ima potrebu za osposobljavanjem i usavršavanjem najmanje 20 njegovateljica osposobljenih za rad na odjelu palijative, te najmanje 5 stručno usavršenih medicinskih sestara palijativne skrbi.

Kratak opis aktivnosti:

U okviru projekta, provesti će se sljedeće aktivnosti:

  1. Promocija cjeloživotnog učenja na području LAG-a Moslavina, Zagreba i Zagrebačke županije
  2. Razvoj novih programa (kurikuluma) stručnog usavršavanja u području palijativne skrbi
  3. Unapređenje stručnih kompetencija andragoških djelatnika
  4. E-learning – „Stručno usavršavanje njegovateljice s palijativnim pristupom te „Stručno usavršavanje medicinskih sestara za pružanje palijativne skrbi“

 

Ukupna vrijednost projekta: 1.284.282,32 kn

EU udio u financiranju projekta: 1.220.068,21 kn

Privatna sredstva: 64.214,11 kn

Razdoblje provedbe projekta: 12 mjeseci, od prosinca 2015. do prosinca 2016.

Kontakt osoba za dodatne informacije: Alen Stranjik

Funkcija: Ravnatelj učilišta Ambitio

Broj telefona: +385 4677 802

Broj telefaksa: +385 4677 801

Email: alen.stranjik@uciliste-ambitio.hr

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj ove publikacije / emitiranog materijala isključiva je odgovornost Pučkog otvorenog učilišta Kutina.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1458787089229{margin-top: 60px !important;}”][vc_column][vc_images_carousel images=”2259,2265,2264,2263,2262,2261,2260″ img_size=”full” onclick=”link_no” slides_per_view=”4″ autoplay=”yes” hide_pagination_control=”yes” wrap=”yes”][/vc_column][/vc_row]