Započela su prva predavanja iz palijativne skrbi i palijativnog pristupa za medicinske sestre/tehničare i njegovateljice

U ponedjeljak i utorak, 23. i 24.10.2017. godine, u prostorima Učilišta Ambitio započela su prva predavanja namijenjena usavršavanju medicinskih sestara/tehničara za poslove u palijativnoj skrbi i osposobljavanje njegovateljica za palijativni pristup.

Program u trajanju od 6 mjeseci polaznici će svladavati u kombiniranom načinu učenja, on-line putem uz pomoć pripremljenog interaktivnog multimedijskog sustava, uz redovnu nastavu u učionici jednom mjesečno i uz praktičnu nastavu organiziranu u nekoj od zdravstvenih ili socijalnih ustanova. Polaznici će se kroz program usavršavati u područjima pružanja sestrinske intervencije u svrhu unaprijeđenja kvalitete života pacijenta, brige za udobnost pacijenta u svim fazama palijativne skrbi s glavnim ciljem pacijentu olakšati bol, ali i članovima njegove obitelji pružiti psihosocijalnu pomoć te na sve načine podići kvalitetu života od trenutka dijagnoze do razdoblja žalovanja nakon smrti pacijenta. U Hrvatskoj oko 46.000 pacijenata treba palijativnu skrb i očekuje se da će se u skladu sa stvarnim potrebama povećati i interes za educiranim osobama za područja pružanja palijativne skrbi i palijativni pristup.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp