Učilište Ambitio sudjeluje kao partner u novom projektu Europskog socijalnog fonda

U Ministarstvu znanosti i obrazovanja potpisan je 12. listopada 2018. godine Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za ESF projekt „Specijalistički diplomski stručni studij optometrije“ u vrijednosti od 1.795.570,23 kn u kojem Učilište Ambitio sudjeluje kao partner Veleučilištu Velika Gorica kao nositelju projekta. Potpisivanjem Ugovora započelo je provođenje vrijednog projekta kojim će se razviti novi specijalistički diplomski stručni studij Optometrija na engleskom jeziku, a sve u svrhu doprinosa poboljšanju kvalitete i relevantnosti hrvatskog visokog obrazovanja kroz internacionalizaciju.

Osim upravljanja i administriranja projekta, uloga Učilišta Ambitio je i razvoj sustava za e-učenje za navedeni studij zahvaljujući višegodišnjem iskustvu u izradi naprednih sustava e-učenja.

Nastavnici će kroz realizaciju projekta steći dodatna znanja o definiranju ishoda učenja i pripremi scenarija za izradu lekcija e-učenja i time osuvremeniti vlastite postojeće nastavničke kompetencije. Studenti će ojačati svoje kompetencije u području digitalne i jezične pismenosti te će ih se potaknuti na snažniju uporabu modernih i inovativnih načina učenja temeljenih na IK tehnologiji i pomoći im u prevladavanju bojazni od upisa i pohađanja studija na engleskom jeziku.

Projekt će trajati 18 mjeseci odnosno provodit će se u razdoblju od 12. listopada 2018. do 11. travnja 2020.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp