Učilište Ambitio pokreće nove projekte

IMG_6858 (Kopiraj)Potpisivanjem Ugovora u okviru natječaja dodjele bespovratnih sredstava „Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih-faza II“,Europski socijalni fond-Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013. godine stvoreni su preduvjeti za pokretanje novog programa Učilišta Ambitio pod nazivom Program usavršavanja za poslove voditelja zdravstvenog turizma.
Projekt je od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta izabran između 80 prijavljenih projekata od kojih je na kraju izabrano samo njih 25. Svečano potpisivanje i uručivanje ugovora održano je u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta 30. studenog 2015. godine na kojemu su nazočili ravnatelj Učilišta Ambitio predavač Alen Stranjik, mag. ing. aeronaut, prof. dr. sc. Vedran Mornar, ministar znanosti, obrazovanja i sporta, dr. sc. Mirando Mrsić, ministar rada i mirovinskoga sustava i Mile Živčić, ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. Vrijednost odobrenog projekta „Program usavršavanja za poslove voditelja zdravstvenog turizma“ iznosi 672.870,75 kn. Među financiranim projektima odobren je i projekt Pučkog otvorenog učilišta Kutina s kojim je Učilište Ambitio na spomenutoj svečanosti potpisalo ugovor o partnerskoj suradnji na projektu „E-program stručnog usavršavanja-palijativna skrb“. Vrijednost ovog projekta iznosi 1.220.068,21 HRK.
IMG_6894 (Kopiraj)Cilj odobrenih projekata je povećanje konkurentnosti odraslih polaznika na tržištu rada, njihova mobilnost i aktivnija uloga u društvu kroz kvalitetne  obrazovne programe ustanova za obrazovanje odraslih, a za koje je opravdano dokazano da mogu doprinijeti gospodarskom rastu i smanjenju nezaposlenosti.
Obrazovanje za osobe koje rade u području zdravstvenog turizma kao i medicinske sestre za palijativnu skrb i njegovateljice za palijativni pristup trebalo komercijalno krenuti za sve zainteresirane polaznike krajem 2016. godine. Time će Učilište Ambitio proširiti svoju ponudu programa obrazovanja odraslih.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp