Učilište Ambitio – partner u novom ESF projektu vrijednom 46,5 milijuna kuna

Svečanim uručenjem ugovora o financiranju koje je 3. srpnja održano u prostoru Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu započela je operativna provedba projekta “Regionalni centar kompetentnosti Mlinarska” u kojem Učilište Ambitio sudjeluje kao partner.

Projektom će se uspostaviti programski i kadrovski preduvjeti za uspješan rad centra kompetentnosti u podsektoru zdravstva za područje Grada Zagreba te Zagrebačke i Sisačko-moslavačke županije. Centar će unaprijediti mogućnosti za učenje temeljeno na radu, kako učenicima tako i polaznicima programa obrazovanja odraslih i cjeloživotnog učenja te poticati izvrsnost nastavnika i mentora kroz aktivnosti jačanja njihovih stručnih i nastavničkih kompetencija. Posebnost Centra je posvećenost ergonomiji, što ga čini jedinstvenim u ovom dijelu Europe.

Učilište Ambitio će u ovom projektu voditi radnu skupinu za strateško i razvojno planiranje kojim će se postići održivost Centra i uspostaviti sustav upravljanja kvalitetom te će voditi Centar za obrazovanje odraslih u Regionalnom centru kompetentnosti. Također će voditi poslove upravljanja projektom i promidžbe te administrativnog praćenja napretka projekta.

Osim Učilišta Ambitio, projektni konzorcij kojeg vodi Škola za medicinske sestre Mlinarska, čini još 9 partnera: Zdravstveno učilište Zagreb, Škola za medicinske sestre Vinogradska, Škola za primalje, Srednja škola Viktorovac iz Siska, Srednja škola Topusko, Grad Zagreb, Klinički bolnički centar Rijeka, Hrvatska komora medicinskih sestara i tvrtka Profil Klett.

Projekt je u cijelosti financiran sredstvima Europske unije te je za njega osigurano 46.555.165,83 kn iz Europskog socijalnog fonda. Ugovor o financiranju je ravnateljici Škole za medicinske sestre Mlinarska, Asji Jelaković, uručila Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp