Učilište Ambitio sudjelovalo je na EPALE konferenciji u Budimpešti

Dana 15. i 16. listopada 2018. godine Učilište Ambitio, kao jedan od predstavnika korisnika EPALE-a iz Hrvatske, sudjelovalo je na paneuropskoj konferenciji EPALE dionika u Budimpešti. Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih kao nacionalna služba za podršku EPALE za Republiku Hrvatsku, među brojnim ustanovama za obrazovanje odraslih, odabrala je samo dvije ustanove za sudjelovanje od kojih je jedna Učilište Ambitio. Dokaz je to predanom radu Učilišta Ambitio na razvoju i provedbi inovativnih obrazovnih programa, prepoznatljivih po kvaliteti i potražnji na tržištu obrazovnih usluga, iskustvu nacionalnih i međunarodnih suradnji na projektima s drugim dionicima u području obrazovanja odraslih kao i aktivnom doprinosu razvoja platforme EPALE.

Ovo događanje u području obrazovanja odrasih okupilo je više od 250 predstavnika nacionalnih vlada, članova EPALE-a, europskih dionika i predstavnika Europske komisije. Europska virtualna zajednica andragoških djelatnika – EPALE jedina je platforma na europskoj razini koja je posvećena obrazovanju odraslih.

Ciljevi konferencije bili su razmjena mišljenja dionika i korisnika EPALE-a o budućem razvoju te platforme u srednjoročnom razdoblju, rasprava o potencijalnim razvojima politika obrazovanja odraslih na europskoj razini nakon 2020. godine te jačanje svijesti o mogućnostima koja nudi platforma EPALE za sve koji rade u području obrazovanja i učenja odraslih.

Tijekom prvog dana sudionici su imali priliku sudjelovati u interaktivnim anketama i upitnicima na teme vezane uz obrazovanje odraslih, postavljati pitanja tijekom rasprave, saznati više o prethodnim uspješnim projektima kroz platformu EPALE i prvi saznati o obrazovanju odraslih u novom programu Erasmus+.

Drugi dan konferencije bio je posvećen EPALE-ovim nacionalnim službama podrške gdje su razgovarali o inovativnim idejama i dali prijedloge o tome kako bi se EPALE mogao razviti tijekom narednih godina.

Druženje svih sudionika u formalnom i neformalnom dijelu programa bila je prilika za umrežavanje s potencijalnih partnerima za buduće suradnje i projekte.

Učilište Ambitio je svojim aktivnim sudjelovanjem na konferenciji ostvarilo prepoznatljivost i kvalitetu svojih obrazovnih programa među drugim dionicima u obrazovanju odraslih u EU, dalo doprinos budućem razvoju politike obrazovanja odraslih na europskoj razini te postavilo temelj za buduće suradnje, a to su ujedno i dodane vrijednosti za polaznike, nastavnike i suradnike Učilišta.

Osim sudjelovanja na konferenciji, Učilište Ambitio sudjelovalo je i u promotivnom filmu o korisnicima platforme EPALE u Republici Hrvatskoj koji je izradila Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih u skopu projekta EPALE.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp