Učilište Ambitio zaprimilo Odluku o financiranju novog ESF projekta u turizmu

Dana 16. ožujka 2018. godine, Učilište Ambitio je, u okviru Poziva za dostavu bespovratnih sredstava „Poboljšanje pristupa ranjivih skupina na tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva“, zaprimilo Odluku o financiranju još jednog u nizu uspješno prijavljenih projekta pod nazivom 3D u turizmu – osposobljavanje za domaćina/icu broda, domaćina/icu smještajnih kapaciteta i domaćina/icu turističkog seoskog obiteljskog gospodarstva.

Cilj projekta je povećati zapošljivosti 50 nezaposlenih osoba iz ranjivih skupina osoba mlađih od 25 i starijih od 54 godine, kroz stjecanje stručnih znanja, općih kompetencija i mekih vještina putem inovativnih, tržišno opravdanih i na ishodima učenja utemeljenih programa osposobljavanja, vođenih i mentoriranih od strane profesionalnih, educiranih i visokokvalificiranih stručnjaka turističko-ugostiteljskog sektora.

Projekt u maksimalnom odobrenom iznosu od 1.953.931,36 kuna financiranom iz sredstva Europskog socijalnog fonda provodit će Učilište Ambitio kao nositelj te partneri Polo Line d.o.o. iz Baške, Pustara Višnjica d.o.o. iz Slatine, Horvat turizam – putnička agencija d.o.o. i Ambitio Sana d.o.o. iz Zagreba.

Provedbom projekta u trajanju od 24 mjeseca, pridonijeti će se rastu zapošljavanja u turizmu, u kojem je evidentirana potreba za radnicima, i smanjenju siromaštva kroz aktivnosti koje pomažu ranjivim skupinama 25- i 54+ da unaprijede svoje vještine i lakše se integriraju na tržište rada.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp