Tiskan je i drugi udžbenik iz dentalnog asistiranja koje je pripremilo Učilište Ambitio

Učilište Ambitio izdalo je drugi udžbenik iz dentalnog asistiranja i to Dentalno asistiranje 2 i 3 za treći i četvrti razred srednje zdravstvene škole koji je odobrilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a koji je uvršten u Katalog odobrenih udžbenika za šk. god. 2022./2023. godinu.

Izdavanje udžbenika omogućeno je u okviru projekta UP.03.3.1.04.0020 Regionalni centar kompetentnosti  koji je u cijelosti financiran sredstvima Europske unije i to iz Europskog socijalnog fonda u iznosu 46.555.165,83 kn, a u kojem Učilište Ambitio sudjeluje kao jedan od partnera nositelju projekta Školi za medicinske sestre Mlinarska. 

Stvaranje udžbenika omogućeno je i ovaj put zahvaljujući podršci Klinike za stomatologiju Kliničkog bolničkog centra Zagreb, glavnim urednicima doc. dr. sc. Valentini Brzović Rajić, dr. med. dent., specijalistici endodoncije i restaurativne dentalne medicine i prof. dr. sc. Željku Verzaku, dr. med. dent., specijalistu pedodoncije, autorima Denis Milošević, bacc. med. techn., Branki Crnković, bacc. med. techn., Maji Barošević, mag. med. techn., Dijani Didak, bacc. med. techn. i Sanji Vučković Hrkač, mag. med. techn. i stručnim urednicama Ivanki Firić, mag. med. techn. i Mariji Zubak (Torčić), mag. educ. philol. croat. et mag. educ. hist.

Ponosni smo na ovaj doprinos Učilišta Ambitio jer će ovaj nastavni sadržaj olakšati obrazovanje i rad budućim dentalnim asistentima, a posebno smo ponosni što su nastajanju ovog udžbenika doprinijele i naše predavačice Ivanka Firić, mag. med. techn. i Dijana Didak, bacc. med. techn.

Udžbenici se već nalaze u Učilištu Ambitio, a svaki budući polaznik redovnog programa obrazovanja za zanimanje dentalni asistent dobit će udžbenik besplatno. Također, udžbenik će besplatno dobiti i svaki naš polaznik Učilišta Ambitio koji će mu svakako pomoći tijekom obrazovanja i unaprijediti stjecanje znanja i vještina.

Izdavanjem udžbenika Dentalno asistiranje 2 i 3 te prijašnjeg udžbenika Dentalno asistiranje 1 Učilište Ambitio učinilo je dostupnim cjelokupan nastavni sadržaj predviđen nastavnim planom najvažnijih predmeta za dentalne asistente tijekom srednjoškolskog obrazovanja. Na taj način stvorili smo preduvjete za stjecanje ishoda učenja potrebnih u dentalnom asistiranju prilikom rada dentalnih asistenata u ordinaciji dentalne medicine.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp