Svečana promocija udžbenika Dentalno asistiranje 1 u hotelu Esplanade

U hotelu Esplanade predstavljen je prvi udžbenik u Republici Hrvatskoj namijenjen redovitom srednjoškolskom obrazovanju dentalnih asistenata “Dentalno asistiranje 1”. Ovaj udžbenik uvršten je u Katalog udžbenika za školsku godinu 2021./2022. za 2. razred srednje zdravstvene škole za stjecanje kvalifikacije dentalni asistent.

Njegovo izdavanje omogućeno je u okviru projekta UP.03.3.1.04.0020 Regionalni centar kompetentnosti Mlinarska koji je financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda. Korisnik projekta je Škola za medicinske sestre Mlinarska. Učilište Ambitio je izdavač udžbenika i jedan od partnera na projektu. Promociju su uveličali i brojni važni uzvanici iz područja zdravstva i obrazovanja te je tako na promociji govorio i glavni savjetnik ministra znanosti i obrazovanja Božo Pavičin. Stvaranje nastavnog sadržaja udžbenika nesebično su inicirali i podržale medicinske sestre i sveučilišni nastavnici Klinike za stomatologiju KBC-a Zagreb. O suradnji u njihovo ime na promociji je govorila pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo i glavna sestra KBC-a Zagreb Ana Ljubas, mag. med. techn. i predstojnik Klinike za stomatologiju KBC-a Zagreb prof. dr. sc. Željko Verzak. Sam udžbenik predstavili su glavna urednica udžbenika doc. dr. sc. Valentina Brzović Rajić, recenzent udžbenika prof. dr. sc. Vlaho Brailo i predstavnica autora prvostupnica sestrinstva Branka Crnković. Promocija udžbenika održala se u sklopu kongresa HKDM-a “Novi trendovi u dentalnoj medicini” i koji su omogućili održavanje same promocije. Uskoro izlazi i udžbenik Dentalno asistiranje 2 i 3 za 3. i 4.  razred srednje zdravstvene škole za stjecanje kvalifikacije dentalni asistent.

Prisutne goste prekrasnim izvedbama “Zemlja dide mog” i “O sole mio” oduševio je naš proslavljeni tenor Zbora opera HNK gosp. Ivo Gamulin Gianni.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp