„Stvarno je odlična radionica jer je primjenjiva u praksi, pogotovo gdje se radi oralna kirurgija. “ P.G.

Dana 26. ožujka 2022. godine u vježbovnom centru Učilišta Ambitio održana je stručno-edukativna radionica Venepunkcija u ordinaciji dentalne medicine. Na radionici su sudjelovali dentalni asistenti. Radionicu je vodila Maja Barošević, mag. med. techn., glavna je sestra Kliničkog zavoda za oralnu kirurgiju Klinike za stomatologiju Kliničkog bolničkog centra Zagreb i Stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Radionica je obuhvaćala teorijski i praktični dio. Teorijski dio radionice obuhvaćao je sljedeće teme: otvaranje venskog puta, vađenje krvi i priprema protokola PRF-a.

U dinamičnoj i veseloj atmosferi u praktičnom dijelu radionice polaznici su aktivno se uključili u demonstraciju venepunkcije na školskom fantomu modela ruke te potom isti postupak isprobali i na svojoj ruci. Ujedno je voditeljica radionice demonstrirala pripremu pribora i materijala za PRF tehnologiju, kojima se dobiva trombocitima obogaćen fibrin, centrifugiranje i priprema autolognog materijala, plazme bogate faktorima rasta.

Po završetku radionice svaki polaznik dobio je Potvrdu o sudjelovanju, a njihova mišljenja o radionici pročitajte OVDJE.

Zbog velikog interesa Učilište planira ponoviti radionicu u listopadu 2022. godine. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp