Sajam poslova u zdravstvu i predavanje prof. dr. sc. Dragana Primorca

Dana 23. 5. 2023. u organizaciji Regionalnog centra kompetentnosti Mlinarska održan je Sajam poslova u zdravstvu na kojem su se učenicima završnih razreda srednjih zdravstvenih škola RCK Mlinarska odnosno Zdravstvenog učilišta Zagreb, Škole za medicinske sestre Vinogradska, Škole za primalje Zagreb, Srednje škole Viktorovac – Sisak, Srednje škole Topusko i Učilišta Ambitio predstavili budući potencijalni poslodavci i to: Poliklinika Bagatin, Lječilište Veli Lošinj, Ljekarne Prima Pharme, Dom za starije Sveti Josip, Dom za starije i nemoćne osobe “Kuća Sv. Franje”, Adria Dental Grupa, Specijalna bolnica Sveta Katarina, Medika. 

Sajam se održao u Hotelu Academia u Zagrebu, Tkalčićeva 88. U sklopu sajma održano je i vrlo poticajno i motivacijsko predavanje prof. dr. sc. Dragana Primorca pod nazivom „Nema mjesta za male snove“.

Nakon predavanja prof. dr. sc. Dragan Primorac rekao je: „Danas sam održao predavanje Nema mjesta za male snove za više od 300 izvrsnih srednjoškolaca koji svoj životni put žele nastaviti u biomedicinskim znanostima. Poslao sam ovim mladim ljudima ključne poruke koji su mi bili i ostali inspiracija.“

Učenicima je između ostalog poručio: „Nitko vam ne može i ne smije ukrasti vaše snove. Riskirajte i ne bojte se jer uplašenog čovjeka živcira svaki zvuk. Najbolji način da predvidite budućnost je da je sami kreirate”.

Sajam poslova održan je kao dio ciklusa aktivnosti kojima se obilježava 100 godina Škole za medicinske sestre Mlinarska, a organizacija cijelog događaja podržana je od strane svih ostalih sastavnica RCK Mlinarska.

Događaj se organizirao kao dio ESF projekta UP.03.3.1.04.0020 Regionalni centar kompetentnosti Mlinarska, kroz koji se uspostavlja novi centar izvrsnosti u području zdravstva. Vrijednosti projekta je 6.178.932,36 eura, a financira se sredstvima Europskog socijalnog fonda u punom iznosu.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp