Predavači Učilišta Ambitio sudjelovali su na Dentex-u 2018. na ZV-u, u sklopu „Rad UŽIVO u ordinaciji“

Naši predavači Dijana Didak, bacc. med. techn., Ivanka Firić, magistra sestrinstva i Jadranka Petrinec, bacc. med. techn. održali su 17.05.2018.godine (četvrtak) radionicu na temu “Protokoli osiguravanja uvjeta antiseptičkog rada u ordinaciji dentalne medicine” u sklopu kongresa DENTEX 2018. na Zagrebačkom velesajmu, “Rad UŽIVO u ordinaciji”.

Radionica je bila namijenjena dentalnim asistentima koji su s velikim zanimanjem pratili prezentaciju nekih od najvažnijih postupaka, a koje je potrebno poštivati prilikom rada u dentalnom timu i u ordinaciji. Praktično su prikazani osnovni principi križne infekcije i njezino sprečavanje u uvjetima ordinacije dentalne medicine, prezentirana je pravilna tehnika higijenskog, kirurškog pranja ruku, navlačenja sterilnih rukavica i sterilne zaštitne odjeće, demonstriran je postupak dezinfekcije sluznice i kože pacijenta za oralnokirurški zahvat, priprema stomatološke jedinice i površina za operativni zahvat u usnoj šupljini, te se educiralo o označavanju i pravilnom zbrinjavanju otpada u ordinaciji dentalne medicine.

Ova radionica bila je ujedno i nastavak stručnih radionica „Dentalni asistent“ koje Učilište Ambitio uspješno održava od početka godine. Iduća radionica na Učilištu Ambitio planirana je 15. 9. 2018. godine.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp