Poziv na sudjelovanje u testiranju prototipa edukacije za razvoj mekih vještina

Usvoji vještine, postigni cilj!

Testirajte naš prototip ‘osobnog puta učenja’. Pomognite polaznicima u osobnom učenju i preporukama za posao!

Učilište Ambitio kao partner korisniku Stichting Exe-Leren iz Nizozemske sudjeluje u provedbi ERASMUS+ KA2 projektu (Mala partnerstva) ASPIRE – Feasibility of Implementing the Essential Skills Program for Adult Education Organizations, Educators and Learners. Pridruženi partner je Essential Skills Program iz SAD-a.

ASPIRE je Erasmus+ projekt čiji je cilj uvođenje programa osnovnih vještina u Nizozemskoj i Hrvatskoj. Projekt ima za cilj pružiti učenicima osposobljavanje mekih vještina koje im pomaže identificirati i nadoknaditi one vještine koje su im potrebne kako bi postigli svoje profesionalne ciljeve. Uz personalizirane preporuke za učenje temeljene na podacima o vještinama, polaznici mogu imati koristi od stečene digitalne kvalifikacije koja se povezuje s kulturom organizacijskih vještina i podacima o regionalnom tržištu rada. Ovaj će projekt pomoći polaznicima da razviju bitne vještine i povećaju svoje šanse za uspjeh u karijeri.

Testiranje prototipa

U ovom trenutku Učilište Ambitio zajedno s partnerom izrađuju prototip kako bi ga potencijalni polaznici i treneri mekih vještina mogli testirati i dati povratne informacije. Ovaj prototip potencijalno stvara prilike za učenje kao što je osposobljavanje mekih vještina koje pomaže polaznicima identificirati i razviti one vještine koje su im potrebne za postizanje svojih profesionalnih ciljeva i koje omogućuju osobne preporuke za učenje. Te se preporuke temelje na podacima o vještinama iz stečene digitalne kvalifikacije te se mogu povezati s kulturom organizacijskih vještina i podacima o regionalnom tržištu rada. Cilj je učiti iz povratnih informacija i izgraditi bolji prototip prije izgradnje pravog proizvoda i ulaganja značajnog broja resursa u puni razvoj proizvoda.

Pozivamo sve osobe od 18-64 godine starosti koje su:

  • niske razine obrazovanja 
  • nekvalificirane,
  • iz NEET skupine (osobe do 29 godina starosti koji ne rade, nisu u sustavu redovitog obrazovanja niti u sustavu obrazovanja odraslih i pri tome nisu registrirani u evidenciji nezaposlenih osoba Hrvatskog zavoda)
  • nezaposlene osobe s niskom razinom formalnog obrazovanja i s nedostatkom mekih vještina
  • osobe migrantskog podrijetla koje imaju poteškoća s ulaskom na tržište rada.

Testiranje će se provoditi u Učilištu Ambitio tijekom mjeseca travnja 2023. godine, a zainteresirane osobe mogu se javiti putem e-pošte: info@uciliste-ambitio.hr

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp