Osposobljeni su prvi domaćini/ice turističkog seoskog obiteljskog gospodarstva

Dana 28. studenog 2019. godine Učilište Ambitio uspješno je završilo besplatni program osposobljavanja domaćina/icu turističkog seoskog obiteljskog gospodarstva kod partnera Pustara Višnjica u Višnjici kraj Slatine. Program se provodio u okviru ESF projekta „3D u hrvatskom turizmu – osposobljavanje za domaćina/icu broda, domaćina/icu smještajnih kapaciteta i domaćina/icu turističkog seoskog obiteljskog gospodarstva”. U programu su sudjelovale nezaposlene osobe mlađe od 25 i starije od 54 godine koje su od 15. do 28. studenog 2019. godine stjecale teorijska znanja i praktične vještine za pružanje kvalitetne usluge boravka gostiju na turističkom seoskom obiteljskom gospodarstvu.

Prvi domaćini/ice turističkog seoskog obiteljskog gospodarstva kroz praktičnu nastavu stjecali su znanja o osnovama poslovanja na gospodarstvu, organizaciji i provedbi turističkog boravka gostiju, kako komunicirati s gostima te kako održavati funkcionalnost gospodarstva.

Po završetku praktične nastave uspješno je provedena završna provjera znanja te su polaznicima podijeljene potvrde o osposobljenosti za domaćina/icu turističkog seoskog obiteljskog gospodarstva.

U Hrvatskoj trenutno ima oko 317 objekata seoskog turizma, a predviđa se njihov rast od 6 % godišnje. Turisti koji u današnje vrijeme dolaze u Hrvatsku ne traže samo smještaj i obrok već traže raznoliku ponudu koja uključuje tradiciju, kulturnu baštinu i bogatu gastronomiju, a to mogu dobiti na seoskom turističkom obiteljskom gospodarstvu. Upravo je ovakav program prilika većim iznajmljivačima da s osposobljenim domaćinima nadomjeste potrebe za osobama koje bi na sebe mogle preuzeti brigu oko smještaja i boravka gostiju.

Učenje od iskusnog poslodavca i boravak naših polaznika na seoskom turističkom obiteljskom gospodarstvu Pustara Višnjica omogućio im je razumijevanje cjelokupnog poslovanja jednog gospodarstva s dugom višestoljetnom tradicijom te se nadamo da će svoja iskustva i znanja moći primijeniti u svojem budućem radu u turizmu.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp