Održana radionica za usavršavanje nastavnika na temu komunikacije i njezine važnosti u odnosima s drugim osobama

S ciljem unaprijeđenja nastavničkog procesa i bolje komunkacije s polaznicima u nastavnom procesu, 21. ožujka 2024. godine u Učilištu Ambitio održana je radionica za usavršavanje nastavnika na temu „Osobna odgovornost i odgovornost za odnos u komunikaciji“.

Radionicu je vodila Ana Boban Lipić, prof. psihologije, a obuhvaćala je sljedeće teme: psihološke potrebe koje pokreći ponašanju, komunikacijski proces i šumovi u komunikaciji, vrste komunikacije, suradnja ili integritet u odnosu s drugima, osobna odgovornost i odgovornost za odnos u komunikaciji i savjeti za bolju komunikaciju. Nastavnici su nakon dvosatne radionice usavršili i obogatili svoje znanje o komunikacijskom procesu, kako prepoznati psihološke potrebe pojedinaca, prepoznati šumove u komunikaciji, što znači pojam osobne odgovornosti i odgovornost za odnos u komunikaciji, kako primijeniti pravila aktivnog slušanja i objasniti individualni (unutrašnji) sukob u komunikaciji.

Učilište Ambitio aktivno radi na brojnim segmentima sustava osiguravanja kvalitete pa tako i na osnaživanju nastavnih kompetencijama za osobni i profesionalni razvoj. Kvalitetna komunikacija ključ je uspjeha svakog odnosa i zato je ova radionica bila prilika da nastavnici se još više osnaže za nove izazove u nastavnom procesu, a i u njihovom radnom i osobnom životu. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp