Dodjela nagrade za program farmaceutski tehničar

U četvrtak, 6. 10. 2022. godine u prostoru Učilišta Ambitio službeno je dodijeljena nagrada dobitnici Ivani Žutić iz Velike Gorice, koja je u nagradnom natječaju “Osvoji nagradu za školovanje na Učilištu Ambitio i postani farmaceutski tehničar! osvojila nagradu za program prekvalifikacije ili stjecanja srednje stručne spreme za zanimanje farmaceutski tehničar, tj. popust u iznosu 20.000,00 kn na utvrđeni iznos školarine. Nagradu joj je uručio ravnatelj Učilišta Ambitio Alen Stranjik, mag. ing. aeroing.

Upitali smo je koji je razlog da se odlučila na prekvalifikaciju za farmaceutskog tehničara:

“Odlučila sam se prijaviti na natječaj jer sam to oduvijek htjela, to me uvijek privlačilo i slično je mojoj struci. Ja sam kozmetičar po struci i mislim da bi ovo bila dobra odskočna daska za neki bolji život i bolji posao, nadam se. Vidim se za početak u nekoj ljekarni, a onda ćemo vidjeti za dalje. Dosta sam istraživala ovo zanimanje i gdje je sve traženo. Odlučila sam ove godine ću učiti. U srednjoj školi nisam baš, ali ovdje hoću i učit’ ću dan, noć ako treba. I prije sam kod vas istraživala postoji li ovakav program i sada kada se pojavio rekla sam idem se prijaviti, da mi ne bude žao. Stvarno nisam očekivala da ću pobijediti.

Rad u ljekarni mi je nekako gospodski posao, kada vidim žene u ljekarnama u bijelim kutama baš mi se to sviđa, posao je fini i zanimljiv, volim kremice i nekako mi je srodno mom prvom zanimanju. Ja vjerujem da bih s ovim obrazovanjem mogla uspjeti, trudit ću se. Prekvalifikaciju smatram super, posebice za ljude koji nisu uspjeli naći ono što žele i to je dobro da postoji, jer ima jako puno ljudi koji se žele prekvalificirati za nešto drugo što nisu mogli upisati ili se vide u nekom drugom zanimanju.”

Sretno Ivana i puno uspjeha na putu razvoja vaše karijere!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp