Osnovne informacije o projektu

Naziv projekta: Obrazovanjem do posla i sporta u zagrebačkom turizmu

Naziv poziva za dostavu projektnih prijedloga: Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III (Europski socijalni fond)

Nositelj projekta: Učilište Ambitio ustanova za obrazovanje odraslih

Partneri projekta: Horvat turizam – putnička agencija d.o.o.

Kratki opis projekta:

Projekt će pridonijeti rastu zapošljavanja i smanjenju siromaštva, kroz aktivnosti koje pomažu ranjivoj skupini nezaposlenih osoba mlađih od 30 godina da unaprijede svoje vještine i lakše se integriraju na tržište rada.

Učilište Ambitio će zajedno s partnerom Horvat turizam – putnička agencija d.o.o. razviti nove programe osposobljavanja za učitelja jedrenja, učitelja jedrenja na dasci i učitelja kanuinga te ih provesti za nezaposlene osobe mlađe od 30 godina iz Grada Zagreba i Zagrebačke županije koje su ciljne skupine u ovom projektu. Ciljana skupina će, osim nužnih stručnih kompetencija i praktičnih vještina, steći i neke opće osobne kompetencije i meke vještine, kao što su komunikacijske vještine, multikulturalna kompetencija, osnovna informacijska, digitalna i višejezična pismenost, proaktivni stav, profesionalno ponašanje i gostoljubivost, čime će se ujedno povećati i njihova konkurentnost na tržištu rada te otvoriti nove mogućnosti njihovog zapošljavanja.

Cilj projekta:

Razviti tri nova inovativna programa osposobljavanja za učitelja jedrenja, učitelja jedrenja na dasci i učitelja kanuinga te provesti programe za pripadnike ciljane ranjive skupine nezaposlenih osoba mlađih od 30 godina s ciljem stjecanja stručnih znanja, općih kompetencija i mekih vještina koje će doprinijeti njihovoj lakšoj integraciji na tržište rada.

Očekivani rezultati projekta:

  • razvoj i provedba tri programa osposobljavanja za učitelja jedrenja, učitelja jedrenja na dasci i učitelja kanuinga
  • izrada tri stručna priručnika za provođenje programa osposobljavanja za učitelja jedrenja, učitelja jedrenja na dasci i učitelja kanuinga
  • izrada platforme e-učenja za provođenje programa osposobljavanja za učitelja jedrenja, učitelja jedrenja na dasci i učitelja kanuinga

Ukupna vrijednost projekta: 991.253,83 kn

Ukupna EU bespovratna sredstva: 991.253,83 kn

Razdoblje provedbe projekta: 18 mjeseci, od 26. ožujka 2019. do 26. prosinca 2020. godine.

Kontakt osoba za dodatne informacije: Alen Stranjik

Funkcija: ravnatelj Učilišta Ambitio

Broj telefona: +385 1 4677 802

E-mail: alen.stranjik@uciliste-ambitio.hr

Više detalja možete pronaći na mrežnoj stranici projekta.

Sadržaj ove web stranice isključiva je odgovornost Učilišta Ambitio.

 
logo-nobg.png