Popović Željko

zeljko_popovic

Željko Popović je direktor marketinga s višegodišnjim marketinškim iskustvom u renomiranim agencijama. Diplomirao je studij politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, a svoju profesionalnu karijeru od samog početka do danas gradi u području marketinga. Započeo je kao asistent direktora marketinga Globus holdinga unutar kojeg je prošao marketinške odjele Globus holdinga, produkcijske kuće TV Mreža i Obiteljskog radija. Godine 1997. prelazi u marketinšku agenciju McCann Erickson Croatia u kojoj radi kao account manager za klijente Opel, Grundig i Zagrebačku pivovaru u koju prelazi 2001. godine na poziciju Senior Brand Managera za Ožujsko pivo uključujući i ostale brandove iz obitelji Ožujskog piva: Ožujsko Cool, Ožujsko Strong i Izzy. U pivovari stječe dragocjena iskustva na svim područjima marketinga, a svoju karijeru u Zagrebačkoj pivovari okrunio je kampanjom Žuja je zakon. Iskustvo rada u agenciji i industriji 2005. godine dovodi ga na mjesto izvršnog direktora agencije Bruketa&Žinić koju u naredne dvije godine pretvara iz dizajnerskog studija u kretivnu agenciju. Potom odlazi na mjesto izvršnog direktora agencije EP’64 unutar koje preuzima mjesto direktora agencije EP’64 komunikacije iz koje kasnije nastaje ZOO agencija (Zona originalnog oglašavanja). Godine 2010. prelazi na mjesto izvršnog direktora agencije Media sedam studio d.o.o. ispred koje sudjeluje u organizaciji „50. jubilarnog Splitskog festivala“ kao član direkcije.

Godine 2012. uz funkciju izvršnog direktora agencije preuzima i poziciju direktora marketinga tvrtke eLog Adria d.o.o. koja djeluje na području logistike. Krajem 2016. godine prelazi u tvrtku EuroCompany99 d.o.o., tvrtke koja djeluje na području prehrambene industrije, na mjesto direktora marketinga.

Član je radnih skupina za izradu standarda zanimanja i kurikuluma trogodišnjeg studijskog obrazovnog programa „Poduzetništvo u primjenjenoj umjetnosti i dizajnu“ na veleučilištu Vern u Zagrebu, te član radne skupine za izradu standarda zanimanja petogodišnjeg studijskog obrazovnog programa „Ekolog“ na Prirodnoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu. Također je član radne skupine za izradu poduzetničkog modula obrazovnog programa za Voditelja zdravstvenog turizma Učilišta Ambitio u Zagrebu.

PREDMETI/NASTAVNE CJELINE:

Program usavršavanja za poslove dentalnog/e asistenta/ica

✔ Poduzetništvo u zdravstvenom turizmu