Martinčić Sandra

Sandra Martincic

Sandra Martinčić, pomoćnica ravnatelja za komercijalne poslove Thalasso wellness centra Opatija

Sandra Martinčić udana je i majka jednog djeteta. Obrazovanje je završila u Opatiji, najprije srednjoškolsko u tadašnjem CUO Opatija – smjer turistički radnik, a zatim nastavlja obrazovanje na Hotelijerskom Fakultetu u Opatiji – smjer hotelijerstvo. Diplomirala je 1989. godine te stječe kvalifikaciju diplomiranog ekonomista ugostiteljsko turističkog smjera.

Kako je tijekom fakultetskog obrazovanja sezonski radila u turističkoj agenciji „Kvarner Express“ na poslovima šalterskog službenika odmah nakon diplomiranja stalno se zapošljava u istoj agenciji na poslovima komercijalnog referenta za strana tržišta.

Nakon dvije godine rada u turističkoj agenciji prelazi u hotelsko poduzeće Liburnia Riviera Hoteli, na radno mjesto referentice za rezervacije u hotelu Excelsior u Lovranu koji je tada bio jedan od rijetkih hotela s 5 zvijezdica u regiji. Godine 1994. sa 29 godina preuzima mjesto šefice recepcije u ovom hotelu.

Nastavak poslovne karijere ostvaruje prelaskom 2000. godine u Službu prodaje Liburnia Riviera Hotela, najprije kao pomoćnice direktora Profitne grupe, a zatim 2002. godine preuzima rukovodeće mjesto šefice prodaje kada LRH upravlja s 17 hotela na opatijskoj rivijeri te jednim autokampom.

Izgradnjom Thalasso wellness centra Opatija, koji djeluje u okviru Thalasotherapije Opatija, 2005. godine dolazi na radno mjesto pomoćnice ravnatelja za komercijalne poslove gdje i danas radi.

Svojim bogatim radnim iskustvom uspiješno postavlja temelje jednog novog zdravstveno-turističkog proizvoda na Opatijskoj rivijeri.

Sandra Martinčić tijekom radnog djelovanja stalno se usavršava u struci sudjelovanjem u programima cjeloživotnog učenja, koji su sustavno organizirani u Liburnia Riviera Hotelima u Opatiji, te kroz studijske boravke i kraće seminare u zemljama i institucijama koje nude višu razinu ili drugačiji tip usluga zdravstvenog turizma, kao što su, na primjer, Austrija, Mađarska, Švedska, NR Kina i dr.

Značajano je spomenuti da je godinama aktivana u tijelima turističkih zajednica kako Županijske tako i lokalnih, TZ Mošćenićke Drage, TZ Opatije.

Članica je i Upravnog vijeća Klastera Zdravstvenog turizma u drugom mandatu.

Ostale značajne vještine i kompetencije karakteristične za gospođu Sandru Martinčić su i visoka razina znanja i sposobnost komunikacije na engleskom, njemačkom i talijanskom jeziku, sklonost timskom radu, sposobnost prilagođavanja različitim situacijama i ljudima, izražena lojalnost timu, smisao za organizaciju, brzo iznalaženje rješenja za izvanredne situacije, odgovornost za izvršenje preuzetih zadataka.

PREDMETI/NASTAVNE CJELINE:

Program usavršavanja za voditelja/icu u zdravstvenom turizmu

✔ Wellness aspekti i rizici u zdravstvenom turizmu