Dentalni asistent

Učilište Ambitio uz svoje formalne programe obrazovanja provodi razne radionice i tečajeve stručnog usavršavanja. Dodatnom ponudom želimo svojim, ali i svim ostalim zainteresiranim polaznicima omogućiti kontinuirani osobni razvoj s ciljem razvoja profesionalnih i društvenih kompetencija.

Vaša želja za učenjem i novim spoznajama bila je naš motiv da se upustimo u zahtjevan projekt organizacije i prezentiranja tema, za koje smo procijenili da bi Vas mogle zanimati i naći konkretnu primjenu u Vašim radnim okruženjima. Zajedničko druženje, razmjena iskustava i znanja omogućit će nam da zajednički utječemo na razvoj kvalitete struke i osobno zadovoljstvo.

 

Stručno-edukativna radionica 1/2020 – „Skidanje fiksne ortodontske naprave; Primjena i nuspojave bioloških lijekova u liječenju juvenilnog idiopatskog artritisa (JIA); Metode otiskivanja i odgovarajući materijali”

Mjesto održavanja radionice:  Učilište Ambitio, Kuniščak 1A, Zagreb.

Datum i vrijeme održavanja radionice: 1. veljače 2020. s početkom u 9:00 sati.

Za sudjelovanje potrebno je ispuniti obrazac za prijavu.

 

Ciljevi radionice:

  • upoznati postupke, instrumente i različite tehnike skidanja fiksnog ortodontskog aparata
  • prezentirati aspekte dentalnog asistiranja za vrijeme skidanja fiksnog ortodontskog aparata
  • ukazati na različite komplikacije i nuspojave u svezi sa skidanjem fiksnog ortodontskog aparata
  • upoznati pojmove biološkog lijeka i terapijskih raspona
  • objasniti što je juvenilni idiopatski artritis (JIA)
  • izdvojiti važne sastavnice u protokolu dentalnog zbrinjavanja pacijenata koji su u terapiji biološkim lijekovima
  • prezentirati neke vrste bioloških lijekova u liječnju juvenilnog idiopatskog artritisa i tehnikama njihove primjene
  • prezentirati metode uzimanja otiska u usnoj šupljini i različitih otisnih masa koje se pri tome koriste
  • nabrojati i objasniti indikacije/kontraindikacije za korištenje pojedine otisne mase.

 

PREDAVAČI

Andrijana Kovačić, dr. med. dent., spec. ortodoncije

Andrijana Kovačić rođena je 1978. godine. Diplomirala je 2003. godine na Stomatološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Nakon diplome u svibnju 2005. godine počinje raditi kao doktor dentalne medicine u Domu zdravlja Zagreb Zapad. Godine 2007. magistrirala je iz područja stomatološke protetike na Stomatološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a 2010. odlazi na specijalizaciju iz ortodoncije na istom fakultetu. Godine 2013. završava specijalizaciju iz ortodoncije te preuzima ortodontsku ambulantu pri Domu zdravlja Zagreb Zapad u kojoj i danas radi. U rujnu 2014. postaje voditelj službe dentalne zdravstvene zaštite u Domu zdravlja Zagreb Zapad.

 

Jasminka Fresl, bacc. med. techn.

Jasminka Fresl rođena je 1971. godine. Završila je u Školu za medicinske sestre Vrapče 1989. godine i iste godine započela raditi na Odjelu za pedijatriju Klinike za dječje bolesti u Zagrebu gdje radi i danas kao odjelna sestra na Odsjeku i poliklinici za imunologiju i reumatologiju.

Studij sestrinstva završila je 2012. godine na Zdravstvenom veleučilištu.

Aktivno je sudjelovala na nekoliko pedijatrijskih kongresa s predavanjima vezanima uz poremećaje lokomotornog sustava u dječjoj dobi.

 

Tina Vukičević, dr. med. dent.

Tina Vukičević rođena je 1972. godine. Diplomirala je 1995. godine na Stomatološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i stekla titulu doktora stomatologije. Nakon stažiranja u Domu Zdravlja Split položila je državni ispit za samostalni rad u struci. U razdoblju od 1997. do 1999. godine radila je na zamjeni u Domu Zdravlja Split i neko vrijeme u ambulanti Specijalizirane ustanove za djecu s mentalnim teškoćama “Juraj Bonači” u Splitu kada je po prvi puta radila sa specijalnim i zahtjevnim pacijentima. Godine 1999. godine u Splitu otvorila je privatnu praksu koja godinu dana nakon otvaranja postaje privatna ordinacija, ugovorni stomatolog HZZO-a, a 2010. praksu je preselila u Zagreb. Čitav radni vijek pomaže potrebitima u Domu za nezbrinutu djecu “Maestral” Split i sudjeluje kao redoviti član u udruzi Lions Club Grič Zagreb od 2012. godine.

Redovito pohađa sve relevantnije tečajeve i predavanja kako u Hrvatskoj, tako i u inozemstvu (implantološki tečajevi u Italiji i Njemačkoj). Veliko zanimanje za estetiku u dentalnoj medicini dovodi je do suradnje s Kulzer Mitsui Chemical Group (prvotno Heraeus Kulzer Germany) kao stručni savjetnik u dentalu za regiju Adriatic  koja traje od 2010. godine. Dosada je odrađen veliki broj predavanja, radionica i tečajeva uživo na pacijentu. Osim što educira druge doktore dentalne medicine, i dalje pohađa najnaprednije tečajeve te primjenjuje stečena znanja u svakodnevnoj praksi. Predavanja i radionice osim za regiju Adriatic održava i u drugim državama (Grčka, Mađarska, Turska i dr.).

Od 2010. godine do danas napisala je niz članaka u koje ulaze članci za stručne časopise. Od 2004. godine član je Hrvatskog liječničkog društva i od 2016. godine član je ESCD-a.