Dentalni asistent

Učilište Ambitio uz svoje formalne programe obrazovanja provodi i razne radionice i tečajeve stručnog usavršavanja. Dodatnom ponudom želimo svojim, ali i svim ostalim zainteresiranim polaznicima omogućiti kontinuirani osobni razvoj s ciljem razvoja profesionalnih, ali i društvenih kompetencija.

Vaša želja za učenjem i novim spoznajama bila je naš motiv da se upustimo u zahtjevan projekt organizacije i prezentiranja tema, za koje smo procijenili da bi Vas mogle zanimati i naći konkretnu primjenu u Vašim radnim okruženjima. Zajedničko druženje, razmjena iskustava i znanja omogućit će nam da zajednički utječemo na razvoj kvalitete struke i osobno zadovoljstvo.

Tečaj stručnog usavršavanja – dentalni asistent – 3/2019 “Suvremeni postupak postavljanja fiksne ortodontske naprave – uloga dentalnog asistenta; Specifičnosti rada dentalnog asistenta u ordinaciji dječje dentalne medicine; Profesionalni rizici u dentalnoj medicini “

Ovaj tečaj stručnog usavršavanja Hrvatska komora dentalne medicine vrednovala je kao tečaj stručnog usavršavanja s 10 bodova.

Mjesto održavanja tečaja:  Učilište Ambitio, Kuniščak 1A, Zagreb

Vrijeme održavanja tečaja: 15. lipnja 2019. s početkom u 9:00 sati.

Za sudjelovanje potrebno je ispuniti obrazac za prijavu.

 

CILJEVI I ZADACI RADNOGA TEČAJA:

  • objasniti instrumente, pribor i materijale kod postave fiksnog ortodontskog aparata
  • pokazati postupak postavljanja fiksne ortodontske naprave po fazama
  • pokazati specifičnosti dentalnog asistiranja u ortodontskim postupcima
  • objasniti specifičnosti rada s djecom u provođenju terapijskih zahvata u usnoj šupljini
  • objasniti razlike u dentalnom asistiranju kod odraslih i djece
  • pokazati specifičnosti dentalnog asistiranja u pedodontskim postupcima
  • prezentirati rizike za nastanak profesionalnih oboljenja u ordinaciji dentalne medicine

 

PREDAVAČI

Andrijana Kovačić, dr. med. dent., spec. ortodoncije

Andrijana Kovačić rođena je 1978. godine. Diplomirala je 2003. godine na Stomatološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Nakon diplome u svibnju 2005. godine počinje raditi kao doktor dentalne medicine u Domu zdravlja Zagreb Zapad. Godine 2007. magistrirala je iz područja stomatološke protetike na Stomatološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a 2010. odlazi na specijalizaciju iz ortodoncije na Stomatološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Godine 2013. završava specijalizaciju iz ortodoncije te preuzima ortodontsku ambulantu pri Domu zdravlja Zagreb Zapad u kojoj i danas radi. U rujnu 2014. postaje voditelj službe dentalne zdravstvene zaštite u Domu zdravlja Zagreb Zapad.

 

 

Snježana Kadić, dr. med. dent., spec. pedodoncije

Snježana Kadić rođena je 1976. godine u Zagrebu. Na Stomatološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu diplomirala je 2001. godine, a specijalistički ispit iz pedodoncije položila je 2010. godine. Trenutačno završava doktorski studij na Stomatološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, znanstveno polje Dentalna medicina. Nakon diplome radila je u nekoliko ugovornih i privatnih stomatoloških ordinacija do 2007. godine kada se zaposlila u Stomatološkoj poliklinici Zagreb te za njih specijalizira pedodonciju. Od 2011. godine do danas radi u Stomatološkoj poliklinici Zagreb kao specijalistica pedodoncije te na projektima Prevencije karijesa u predškolske i školske djece Grada Zagreba i Stomatološke skrbi djece s poteškoćama u razvoju.

Članica je Hrvatske komore dentalne medicine, Hrvatskog liječničkog zbora te Hrvatskog društva za dječju i preventivnu stomatologiju. Govori engleski, talijanski i ruski jezik.

U Učilištu Ambitio predaje predmete Dentalna morfologija i Uvod u dentalnu medicinu.

 

 

Ivanka Firić, mag. med. techn.

Ivanka Firić rođena je u Zagrebu gdje je stekla i srednje stručno obrazovanje u Zdravstvenom obrazovnom centru za zvanje medicinske sestre općeg smjera.

Prvo radno iskustvo stječe u bolničkom sustavu zdravstva, i to u Institutu za medicinska istraživanja te u Bolnici za TBC i plućne bolesti u Zagrebu. U tom razdoblju stječe znanja i iskustva u radu s pacijentima na odjelu toksikologije i profesionalnih oštećenja te u jedinici intenzivne skrbi. Godine 1988. započinje raditi u Stomatološkoj poliklinici Zagreb na svim područjima i specijalistikama polikliničke stomatološke zaštite. Znanja i vještine koje stječe su asistiranje u dijagnostičko-terapijskim postupcima u dentalnoj medicini, osobito na području dentalne protetike te oralne kirurgije na mjestu medicinske sestre – instrumentarke u kirurškim salama oralne kirurgije.

Godine 2013. završava preddiplomski studij sestrinstva na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu i stječe titulu prvostupnice sestrinstva. Nakon toga završava i diplomski studij sestrinstva na Medicinskom fakultetu u Zagrebu 2015. godine, gdje usvaja znanja iz područja medicine, edukacije te znanja i iskustva iz područja znanstvenih istraživanja za što dobiva i dekanovu nagradu za izvrsnu uspješnost, te stječe titulu magistre sestrinstva. Trenutačno radi na radnom mjestu odjelne sestre dječje stomatologije Stomatološke poliklinike Zagreb.

Sudjeluje u projektima koji uključuju napredak i edukaciju medicinskih sestara u dentalnoj medicini, kako na nivou ustanove u kojoj radi, tako i šire. Aktivno i pasivno je uključena na stručnim predavanjima u ustanovi, na kongresima i tečajevima vezanim uz rad u dentalnoj medicini.

Godine 2015. započinje predavati u Učilištu Ambitio gdje predaje predmete Zdravstvena njega, Kvaliteta u dentalnoj medicini, Organizacija rada, Dentalno asistiranje i Administracija u dentalnoj medicini.